‘De reis naar de Perfecte Werknemer’

Het Avontuur van Ondernemer Eva.

Het Avontuur Begint

Eva’s bedrijf was als een goed varend schip op volle zee. De tijd was rijp om een nieuwe matroos aan boord te halen, maar hoe vind je de perfecte kandidaat in de uitgestrekte oceaan van mogelijkheden?

De Ontdekkingstocht

Eva wist dat een goede voorbereiding het halve werk was. Ze pakte een notitieboekje en begon de eigenschappen en vaardigheden te schetsen die ze zocht. Dit was haar schatkaart, die niet alleen het einddoel markeerde, maar ook de mijlpalen daarnaartoe.

De Uitvraag

Eva’s schatkaart leidde haar naar de volgende bestemming: de vacature. Ze koos haar woorden zorgvuldig en wist dat ze op diverse plekken moest zoeken. Van de lokale koffieshop tot de uitgestrekte vlakten van online vacaturesites—elk medium kon de poort zijn naar de ideale kandidaat.

Schatzoeken

Als een ware schatzoeker las Eva door de brieven en cv’s die binnenstroomden. Ze was op zoek naar juweeltjes maar hield ook haar ogen open voor eventuele valkuilen. Een taalfout of een onverklaarbaar gat in het cv konden signalen zijn dat iemand niet de juiste schat was die ze zocht.

De Ontmoeting

Nu was het tijd voor de persoonlijke ontmoetingen. Eva vond dat een eerste indruk in levende lijve veel kon vertellen. Ze plande daarom twee rondes gesprekken, de eerste met haar teamleden en de tweede met haarzelf, om een 360-graden beeld van de kandidaat te krijgen.

De Raad van Wijzen

Na de gesprekken kwamen Eva en haar team samen in de ‘Raad van Wijzen’. Ze spraken uitvoerig over hun indrukken en ervaringen. Dit was een essentiële stap, want meerdere perspectieven zorgen voor een meer afgewogen keuze.

De Onderhandeling

De uiteindelijke kandidaat werd uitgenodigd voor het ‘slottoneel’—het arbeidsvoorwaardengesprek. Eva wist dat dit het moment was om niet alleen eerlijk, maar ook royaal te zijn. Immers, een goede werknemer is als een goede investering: die betaalt zichzelf terug.

De Afsluiting

Met een tevreden glimlach rondde Eva haar reis af. Maar ze vergat de anderen niet die ze op deze tocht had ontmoet. Ze zorgde ervoor iedereen netjes te informeren over het verloop van hun sollicitatie. Zo konden ook zij hun eigen avontuurlijke zoektocht voortzetten.

Conclusie: De Haven is Bereikt

De reis was voltooid en het schip van Eva’s onderneming had een nieuwe, waardevolle matroos aan boord. Dit avontuur was een herinnering dat de zoektocht naar het juiste teamlid een combinatie vereist van een goede kaart, een sterk team en een flinke dosis mensenkennis.

Het juiste pad bewandelen in het werven van nieuw personeel is een reis op zich, maar zoals Eva leerde: “Elke grote reis begint met de eerste stap.”

Lees meer: ‘De reis naar de Perfecte Werknemer’

Stuur dan een mailtje naar: info@bcb-groep.nl